Efter ett besök hos Postrup

Det var väldigt trevligt att prata journalistik med någon så kunnig, som dessutom har hjärtat på samma ställe: nära den fria journalistiken!

Morten Postrup har i många år jobbat med tidningsutveckling, mycket inom just organisationspress.

Vi pratade engagerat i nära en timme och kom fram till att det både kan och bör göras mer för fri och oberoende organisations- och fackpress i detta land.

Jag gick därifrån stärkt, med en övertygelse om att hjärtat kommer leda mig rätt, när jag nu har valt att lägga lite tid och energi på frågan om fri och oberoende journalistik, och ännu mer specifikt skoljournalistik.

Först måste nya facebookgruppen ”Tillbaka till fri lärarjournalistik” bli stor och full av diskussioner. Vill lärare ha fri och oberoende journalistik och vi har ett tillräckligt stort intresse, då kommer även finansieringen lösa sig.

Jag fick med mig några kort av Morten när jag gick. Han var generös med sina goda råd, nu vill jag säga några ord om hans bok som alla måste läsa som är intresserade av frågan om fri organisationspress och vill jobba för rätt förutsättningar för detta.

”Journalistik och content marketing” är bokens titel, och symbolerna är katten och hunden.

Katten är journalistiken, det egensinniga djuret som gärna lämnar sin ägare och drar ut på egna undersökande upptäcktsfärder. Gör mest som den själv vill.

Hunden är content, som springer svansviftande efter sin ägare i vått och torrt.

Jag gillar ju hundar egentligen, men när det kommer till detta är jag verkligen en kattmänniska!