Lite mer Tullgarn

Här kommer lite till om vårt bröllopsdagsfirande med våra sju barn (plus en flickvän) vid Tullgarns slott. Så speciellt att få sova över i en gammal kunglig gästflygel, ensamma vi tio på hela slottet.

Möjligheten att övernatta där har vi eftersom min man är hovanställd. Det är som ett vandrarhem/semesterhem där vi lagar egen mat och städar. Inga bekvämligheter, men en knappt rörd 1800-talsmiljö. Förra året åkte vi själva och hälsade på alla spöken (jag kunde knappt sova, läääskigt), nu fick alla våra barn följa med.

I år kunde vi också hänga med på en allmän visning och lära oss mer om historien och människorna bakom den vackra miljön. Prinsessan Victoria av Baden, svensk drottning i början av 1900-talet, satte sin prägel på en del av slottet, vars frukostmatsal ser ut som en riktig tysk bierstube. Så kunde jag också känna mig lite hemma 😜🍺

Så fint med alla gamla tapeter, möbler, kakelugnar, läskigt mörka korridorer. Kul att vara med på den öppna visningen, men också spännande att få upptäcka själva. Så mycket vackra inredningsdetaljer och inspiration för den som är intresserad av sånt (jag).

Så häng med oss framför och bakom kulisserna på Tullgarn!

Kakel från 1700-1800-talet i hela entrén. Victorias av Badens samling.

Det Nederländska rummet, med en vacker kakelugn, tillverkad i… Småland! 😁👍
Drottning Victoria gillade hundar, hon hade tio stycken på slottet.

Damernas rum, där de skrev brev och spelade poker.

Bäst bevarade golvet i sitt slag i Sverige.

Gustav Vasa och självaste Gud 😎
Fler frågor? Såklart!

Köket i gästflygeln där vi bodde.
Den lilla vackra matsalen vi åt vår frukost och middag.

Tja, varför inte en bidé i marmor, när man ändå håller på. Självklart värmdes även badrummet upp av kakelugn.
Sovrummet där två av prinsessorna fick bo.

Frukost på gång!
Ovanför min säng. Kolla tapeten! 🤩

Morgontur i parken
Korridoren till badrummet 🥶

Utsikt från badrummet