Älvsjöpodden

I februari startade jag en lokal Älvsjöpodd! Bland det roligaste jag gjort hittills i livet. Här kommer du direkt till Älvsjöpoddens egen webbsida!

Älvsjöpodden har också en vänförening där du kan gå med för att stödja podden och mig. Medlemskapet kostar 100 kr per år – hoppas du vill vara med. Du hittar mer info och kan gå med här:

Om Älvsjöpoddens vänner – stödföreningen!

Varför en lokal podd?

Jo, när jag sa upp mig för att börja frilansa som journalist funderade jag noga igenom vad som har varit roligast hittills under min 20-åriga yrkesliv. Jag landade i att lokaljournalistik var bland det med givande jag gjort, detta cirka år 2000-2006, först för tidningen Mitt i Upplands-Bro och sedan för Mitt i Sollentuna. Att träffa människor som kunde berätta historier om sitt närområde, att hitta journalistiskt intressanta och relevanta ämnen, var både ett spännande och viktigt uppdrag.

Varför just Älvsjö?

Jag är fortfarande rätt ny i Älvsjö och nyfiken på allt. Jag flyttade ihop med min nuvarande man och köpte ett hus i Älvsjö i april 2018. Vi var båda nya i området efter att ha bott 15-20 år i näraliggande Enskede/Stureby. Det var spännande att starta om i ny miljö. Våra barn är rätt stora – alla sex hemmaboende barn är mellan 10 och 20 år, de går i skola i Enskede, så vi lärde inte känna folk i området ”automatiskt” genom barn i förskola och skola. Men vi har några vänner från förr som också bor i Älvsjö och har börjat lära känna grannar och vänners vänner.

Älvsjö är ett intressant område, en rätt stor förort som rymmer mycket, både gammalt och nytt. Vårt hus är till exempel 112 år gammalt, så bara husets historia är en intressant berättelse. Men det byggs även nytt och området utvecklas. Grönområdena som Älvsjöskogen och Långsjön uppskattar vår familj väldigt mycket redan. Att starta en Älvsjöpodd tror jag handlar lite om en första förälskelse i området. Och sug efter att ta reda på mer.

Vi har gått med i Hembygdsföreningen, jag har botaniserat lite bland böckerna på biblioteket i Älvsjö – men framförallt kommer jag prata med många Älvsjöbor, för att hitta intressanta ämnen för podden.

Här finns Älvsjöpoddens hemsida och blogg:

http://www.alvsjopodden.se

Om du vill bidra med tips och idéer är du varmt välkommen! Gå gärna in och gilla Älvsjöpoddens nystartade facebooksida, där du kan följa projektet:

https://www.facebook.com/alvsjopodden/